Bestuur Vogelvriend Nieuwegein
Het Bestuur.
 

Voorzitter: Lex Heitink

Sinds januari 2005 de voorzitter van onze vereniging met de dankbare taak de vereniging te leiden naar de toekomst.Er wordt bij deze vereniging nogal aan de weg getimmerd, er is dus genoeg te doen. Gelukkig ben ik geprezen met een goed bestuur en geweldige leden. Ik ben ook verantwoordelijk voor de internet site..Verder help ik met verder alles wat zich zo voordoet. Ook ik ga graag naar onze clubavonden, waar veel gesproken wordt over onze vogels. In mijn geval zijn dat tropen en een enkele grasparkiet. Ook ben ik een (klein) onderdeel van de redactie van het clubblad. Met alle plezier zet ik mij in om "De Vogelvriend Nieuwegein" een succesvolle vereniging te laten blijven.

Secretaris: Vacature

 

 
Wim van der snoek

Penningmeester: Wim van der Snoek

Per 1 januari 2006 ben ik Ruud Karel opgevolgd als penningmeester; In het verleden heb ik al eerder deel uitgemaakt van het bestuur (2e penningmeester). Daarnaast lever ik jaarlijks mijn bijdrage bij het samenstellen van de catalogus voor de onderlinge tentoonstelling. Momenteel kweek ik geen vogels meer; Nu ik meer tijd krijg door de VUT is dit misschien het juiste ogenblik om weer actief kleur- en postuurkanaries te gaan houden. Andere hobbies naast de vogelvereniging zijn o.a. wielrennen, skiën, voetballen en fotograferen.

2e Voorzitter en Ringencommissaris: Gerard Bierens

Ik ben Gerard Bierens geboren in 1941 dus tel maar uit,wonende te Woerden. Hoe komt iemand uit Woerden bij de vogelvriend terecht in Nieuwegein, dat zal ik U vertellen. Mijn vrouw Joke is een zus van Henny v.d.IJssel dus is Kees onze voorzitter automatisch mijn zwager,en zo kan het gaan lopen, Joke heeft in het verleden regelmatig achter het buffet meegeholpen ,helaas heeft zij dat voolopig moeten opgeven door ziekte. Dit was voor mij aanleiding om toen donateur te worden,en van het een komt vaak het ander . Mijn hobby's zijn fotograferen en modeltreinen N spoor,en in het verre verleden ook vogels(in mijn jeugd periode). Maar ja ik ben een beetje allergies voor veren dus geen vogels meer in huis. Tijdens tentoonstellingen heb ik al diverse malen foto s gemaakt ,wat mij er toe heeft gebracht vol lid te worden wat ik persoonlijk beter en eerlijker vindt . Wat weet ik van vogels eerlijk gezegt niet zo veel,ik vindt ze mooi en ik probeer mij mij wat meer in te leven in het hoe en waarom mensen vogels houden. Dit is ook de reden geweest dat ik mij voor een bestuursfunktie beschikbaar heb gesteld om een beter inzicht te krijgen in het hoe en waarom vogels houden in een kooi,terwijl er in de natuur zoveel soorten rondvliegen en beschermt moeten worden,want dat trekt mij bijzonder de vogels in de natuur. Dan is zover gekozen in het bestuur,en dan, nou in eerste instantie nog geen funktie als secretaris of penningmeester dat gaat mij nu nog wat te ver ,afgesproken is een algemene funktie.
De eerste vergadering was voor mij zeker even wennen, heel anders als ik gewend was!,maar als zeer positief ervaren,en ik hoop dan ook dat ik de vereniging van nut kan zijn de komende tijd.

 

2e Secretaris :Vacature

 

2e Penningmeester: Cor Mandersloot

Ik zal me even voorstellen mij naam is Cor Mandersloot nadat ik er een paar jaar tussen uit ben geweest ben ik weer lid geworden van de vogelvriend en mijn kinderen zijn ook lid geworden  mijn doel is om met wildzang en Japanse nachtegalen te kweken al snel ben ik als vrijwilliger achter de bar gaan staan en dat vond ik gezellig  ik heb het eind 2011 overgenomen van Juul en begeleid de bar nu samen met Jeannet en ben begin 2012 als 2de penningmeester in het bestuur gekozen ik sta vaak achter de bar op Zaterdag en ben meestal wel op de club op dinsdagavond.

.

 

 

 

Ringen Comissaris: Kevin Bos

 

Materiaalbeheerder: Marcel van den IJssel

Hallo allemaal, Marcel v.d. IJssel, Ja, zo heet ik al een tijdje.
Ook bekend als Pinkel (manusje van alles). Ik ben lid geworden in 1980 van de Vogelvriend Nieuwegein. En sinds die tijd ook actief voor de club. Meehelpen met het organiseren van de tentoonstelling in de St.’ Jan in Vreeswijk en de Lantaern in Jutphaas. Niet veel later kreeg onze club een eigen clubhuis (t’ Drieluik) in Jutphaas. Daar zijn de activiteiten heel wat uitgebreid. We staan niet stil bij of met de club. Kaartavonden, Tafelkeuring, Vogelbeurs, Bingo, Clubhuis onderhouden, de Tentoonstelling, Kooien schilderen en onderhoud van het materiaal.  Ik heb Gerard Bos
(de Materialenman) heel wat jaartjes geholpen in zijn opslag DE KOOI. Aan het begin van 2011 heeft het bestuur mij gevraagd of ik de functie van Gerard wil gaan overnemen. Daar hoefde ik niet heel lang over na te denken.  En zo is het gekomen: Marcel (de Materialenman).

Algemeen Adjunct en PR: Dirk Broekhuizen

 

2e Materiaalbeheerder: Ruben van Rossum

Hallo, ik ben ruben van rossum en ik ben 36 jaar. Sinds 2012 ben ik de tweede materiaalman naast marcel van den IJssel. Ik kweek sinds 2004 vorm- en postuurkanaries zoals Fiorino's en Scotch Fancy. Ik ben begonnen met het kweken van Glosters, die ik een paar jaar heb gekweekt. Op de club kwam ik in contact met Jan paling, die mij de fijne kneepjes leerde van het postuurkanariekweken, en me in contact bracht met top kwekers in zowel Nederland als in het buitenland, waardoor ik een goede start heb gehad met de vogels die ik op dit moment kweek.